Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες Καλέστε: 210 4940828
    Δε-Παρ 9:00-20:00, Σαβ 9:00-15:00
Κατηγορίες
 

 » 

27/07/2016     Τι ειναι το ηλιακό έγκαυμα και πώς προκαλείται

Τα ηλιακά εγκαύματα οφείλονται στην απορρόφηση της ενέργειας της ηλιακής ακτινοβολίας από τα στοιχεία του δέρματος. Το υπεριώδες φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας είναι αυτό που ευθύνεται για την πρόκληση των εγκαυμάτων και χωρίζεται ανάλογα με το μήκος κύματος σε UVB και UVA.

27/07/2016     Μυστικα για να προστατεψετε τα μαλλια σας απο τον ηλιο

Μικρά μυστικά που προστατεύουν τα μαλλιά από τον ήλιο και τη θάλασσα

Το καλοκαίρι και η έκθεση στον καυτό καλοκαιριάτικο ήλιο αλλά και τα μπάνια δεν προκαλούν βλάβες µόνο στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά.
Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου επηρεάζει κυρίως τα βαμμένα μαλλιά, τα οποία ξεθωριάζουν, αποχρωματίζονται και γίνονται άγρια. Αλλά και στα κανονικά μαλλιά, η επίδραση του ήλιου μπορεί να γίνει πηγή προβλημάτων, δηλαδή να εμφανιστούν «άγριες» άκρες και «ψαλίδα».
17/06/2015     Ακμή και Καλοκαίρι
Ακμή και Καλοκαίρι  
  Ακμή και καλοκαίρι 

Ο μύθος

Το καλοκαίρι η ακμή παρουσιάζει μια βελτίωση στα συμπτώματα της. Ο ήλιος μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας του, δρα θετικά εμποδίζοντας τόσο την ανάπτυξη όσο και τη δράση  του υπεύθυνου βακτηριδίου για την φλεγμονή, που συχνά παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις.

Επίσης, η ενεργοποίηση της μελανίνης από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προσφέρει την ποθητή (λανθάνουσα) εικόνα του μαυρισμένου δέρματος με αποτέλεσμα σε ένα δέρμα με ακμή να καλύπτονται οι κοκκινίλες και οι σκούρες κηλίδες.

Η αλήθεια

Η βελτίωση αυτή δεν αφορά όλες τις βλάβες της ακμής. Στις περιπτώσεις που υπάρχει πύον φαίνεται να έχουμε μεγαλύτερη βελτίωση ενώ στα μαύρα στίγματα η διαφορά δεν είναι εμφανής.

Έτσι λοιπόν, ανάλογα με το είδος της ακμής και τα βαρύτητα αυτής ο ασθενής πρέπει να συνεχίσει ή καλύτερα να προσαρμόσει την ανάλογη αγωγή.

Δέρμα είναι και …αλλάζει!

1.Ήπια/Μέτρια ακμή :Το πρόβλημα: Δέρμα λιπαρό έντονη ερυθρότητα, μικροκύστες,(σπυράκια με πύον) Η λύση είναι ο κατάλληλος καθαρισμός, η χρήση της κατάλληλης κρέμας καθημερινής περιποίησης και φυσικά το αντηλιακό.

2.Σοβαρή ακμή: Το πρόβλημα: φλεγμονή, οζίδια και κύστες. Η λύση βρίσκεται στην κατάλληλη περιποίηση του προσώπου με δερματολογικά, θεραπευτικά προϊόντα.  

     Το καλοκαίρι ερχεται!
Το καλοκαίρι έρχεται!  
  Το καλοκαίρι έρχεται 

Το καλοκαίρι ερχεται. Υπάρχουν ωστόσο πολλες παγιδες .Πολλές δερματολογικές παθήσεις που εμφανίζουν έξαρση ή εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ήλιος είναι η αιτία για πολλές από αυτές. Είναι σε όλους γνωστό ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί έγκαυμα στο ανθρώπινο δέρμα. Η σοβαρότητα του εγκαύματος είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων όπως ο τύπος του δέρματος (οι ανοιχτόχρωμοι κινδυνεύουν περισσότερο από τους σκούρους φωτοτύπους), η διάρκεια έκθεσης, η ώρα της ημέρας και η εποχή, το υψόμετρο, η αντανάκλαση, η προστασία με αντιηλιακά ή ρουχισμό.

Το ηλιακό έγκαυμα οφείλεται στη δράση της UVA αλλά κυρίως της UVB ακτινοβολίας που είναι η κύρια ερυθηματογόνος ακτινοβολία και ευθύνεται για την πρόκλησή του. Το καταλληλο αντιηλιακο αν εφαρμόζεται σωστά (μεγάλη ποσότητα, τακτική επανάληψη) προσφέρει εξίσου αποτελεσματική προστασία για τη UVA όσο για τη UVB ακτινοβολία,.

Κλινικά το έγκαυμα από τη UVB εμφανίζεται 12-24 ώρες μετά την έκθεση αλλά εάν αυτή είναι υπερβολική, εμφανίζεται πολύ νωρίτερα. Παρατηρείται ερύθημα (κοκκίνισμα) στην πάσχουσα περιοχή, ευαισθησία ή πόνος στην αφή και σε μερικές περιπτώσεις εμφανίζονται φυσαλίδες. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπαρχει οίδημα στα άκρα και το πρόσωπο, ενώ πυρετός, ταχυκαρδία ναυτία και υπόταση συνοδεύουν μεγάλης επιφάνειας και βαρύτητας εγκαύματα. Τα συμπτώματα διαρκούν δυο 24ωρα και μετά από 7 ημέρες ακολουθεί απολέπιση (ξεφλούδισμα) των εγκαυματικών επιφανειών.

Εκτός από το ηλιακό έγκαυμα, πάρα πολλές παθήσεις του δέρματος προκαλούνται από τον ήλιο, μακροπρόθεσμα ή άμεσα. Οι πιο γνωστές παθήσεις είναι τα καρκινώματα του δέρματος (επιθηλιώματα) που όμως δεν απειλούν συνήθως τη ζωή του πάσχοντα, καθώς και ο επιθετικός καρκίνος ,το μελάνωμα. Προέρχονται όλοι οι καρκίνοι από τη χρόνια έκθεση στον ήλιο αλλά παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες όπως το χρώμα του δέρματος και η κληρονομικότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το κατάλληλο αντιηλιακό, συμπλήρωμα διατροφής και προϊόν προστασίας μετά τον ήλιο (after sun).

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ